TRAMP SOČNO OPSOVAO NETANJAHUA! Nepristojnim rečnikom o svom bivšem savezniku, više ne razgovaraju

Novosti online

10. 12. 2021. u 09:36

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp ispsovao je bivšeg izraelskog premijera i svog nekadašnjeg vernog saveznika Benjamina Netanjahua, i rekao je da nije komunicirao sa njim od kada je Bibi čestitao Bajdenu izbor za predsednika SAD.

ТРАМП СОЧНО ОПСОВАО НЕТАЊАХУА! Непристојним речником о свом бившем савезнику, више не разговарају

Foto: AP Photo/Ariel Schali/AP Photo/Evan Vucci

- Prvi je čestitao Bibi Netanjahu, čovek za koga sam učinio više nego za bilo koga drugog... Bibi je mogao da ćuti. I napravio je strašnu grešku - rekao je Tramp u intervjuu Baraku Ravidu, novinaru Aksiosa.

Ravid je uradio dva intervjua sa Trampom - u aprilu i u julu, i na osnovu njih i drugih materijala je napisao knjigu "Trampov svet: Abrahamski sporazum i preoblikovanje Bliskog istoka".

Trampu je njegova supruga Melanija pokazala snimak Netanjahuove čestitke Bajdenu.

- Od tada nisam razgovarao s njim. Ko ga j**e... - rekao je Tramp. Istovremeno, on je naglasio da "i dalje voli Netanjahua", ali i da ceni "lojalnost".

Za razliku od Netanjahua, ruski predsednik Vladimir Putin i njegov brazilski kolega Žair Bolsonaro nisu odmah čestitali američkom lideru, jer su "osećali da su izbori namešteni", dodao je Tramp.

Kako Aksios piše, Netanjahu zapravo nije bio prvi lider koji je čestitao Bajdenu, i čekao je više od 12 sati nakon što su američki mediji objavili rezultate izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri