BELA KUĆA OTKRIVA: Kakve još sankcije može Rusija da očekuje

Novosti online

10. 12. 2021. u 11:06

SANKCIJE protiv Rusije zbog Ukrajine će prevazići sve do sada uvedene, upozorili su u američkoj administraciji.

БЕЛА КУЋА ОТКРИВА: Какве још санкције може Русија да очекује

Foto AP

- Predsednik SAD DŽozef Bajden je jasno stavio do znanja da SAD u konsultaciji sa evropskim partnerima traže veoma oštre ekonomske sankcije. Mislim da će neke od njih uključiti stvari koje se ranije u prošlosti nisu dešavale - izjavio je predstavnik administracije na pitanje o mogućim sankcijama protiv Rusije.

On je dodao da Vašington ima nameru da u narednim danima nastavi pregovore sa evropskim partnerima i Rusijom kako bi se razrešila kriza u Ukrajini.

Podsetimo, 7. decembra je održan razgovor Putina i Bajdena putem video-veze, koji je trajao oko dva sata. Pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov saopštio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin svom američkom kolegi DŽozefu Bajdenu tokom onlajn razgovora govorio o „crvenim linijama“ i pretnjama koje zabrinjavaju Moskvu. Američki lider je, sa svoje strane, izrazio zabrinutost zbog zaoštravanja situacije oko Ukrajine. Prema rečima Ušakova, šef Bele kuće je takođe upozorio Putina da SAD spremaju velike sankcije u slučaju dalje eskalacije situacije oko Ukrajine.

Moskva je nekoliko puta negirala optužbe o „agresiji“, podvlačeći da nikome ne preti i ne planira da napada. Po mišljenju Moskve, Zapad koristi takve izjave kako bi rasporedio više NATO vojne tehnike u blizini ruskih granica.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PLEMIĆKO POREKLO Ovo je pravo prezime Irfana Mensura - moćan razlog zašto ga je promenio: Roditeljima nije smetalo