MASKE OBAVEZNE I NA OTVORENOM: Italija uvodi nove mere u središtima gradova

Tanjug

05. 12. 2021. u 08:27

SKIJAŠI su se ovog vikenda vratili na padine italijanskih Alpa nakon dve sezone koje je uništila pandemija kovida-19 i uprkos pretnji koju sada predstavlja varijanta omikron.

МАСКЕ ОБАВЕЗНЕ И НА ОТВОРЕНОМ: Италија уводи нове мере у средиштима градова

Foto: EPA

Nekoliko skijališta je već prošlog vikenda pokrenulo svoje žičare, poput Červinije i Kortine d''Ampeco, ali sezona je zaista počela juče u čitavom alpskom lancu, prenose italijanski mediji.

- Ovo će biti godina nastavka skijanja nakon zatvaranja zbog pandemije, koje je posebno teško pogodilo ovaj sektor, koji nije radio uopšte tokom zime 2021. kao ni prethodne 2019./2020. - naglasila je u saopštenju predsednica Nacionalnog udruženja operatera žičara Valerija Geci.

U Italiji se uvode i nove mere, pa tako uoči velikih kupovina pred Božić, sve više italijanskih gradova uvodi obavezno nošenje maski u gradskim središtima. Novi gradonačelnik Rima Roberto Gualtijeri potpisao je nalog u sredu a po tom nalogu, od ove subote, zaključno s 31. decembrom, ljudi će u velikim delovima gradskog centra morati da nose maske, čak i na otvorenom.

Između ostalog, novim merama su pogođena i popularna turistička mesta Rima na Španskom trgu i poznata trgovačka ulica Via del Korso.

Na severu Italije, u metropolama Milanu, Bergamu i Bolonji slične mere su već uvedene.

Takođe, u glavnom gradu Pijemonta, Torinu, gradonačelnik Stefano Lo Ruso potpisao je odluku koja obavezuje ljude da nose maske za lice čitavog dana u nekim delovima gradskog centra, dok je u nekim delovima ne moraju nositi od uveče do idućeg jutra.

U Italiji su zdravstveni stručnjaci već više puta naglašavali važnost nošenja maski za zaštitu od korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju