NISMO KRIVI! Uhapšeni roditelji učenika koji je ubio četvoro, a ranio sedmoro učenika

P. Z. S. / Sputnjik internešnel

04. 12. 2021. u 20:03

RODITELjI učenika (15) osumnjičenog za masovno ubistvo u školi iz Mičigena Itana Kramblija optuženi su za ubistvo iz nehata u vezi sa incidentom.

НИСМО КРИВИ! Ухапшени родитељи ученика који је убио четворо, а ранио седморо ученика

Foto Detroit polis

Džejms i Dženifer Krambli, izjasnili su se da nisu krivi po optužbama za ubistvo iz nehata nakon što je njihov sin ubio četvoro koristeći pištolj koji je jedan od njih kupio.

Sudija Džuli Nikolson složila se sa argumentima tužioca da oba roditelja predstavljaju rizik bekstva i za svakog od njih odredila kauciju od 500.000 dolara. Sudija je takođe odlučio da Kramblijevi nose GPS tragače, ako budu pušteni na slobodu.

Njih dvoje su prisustvovali sudskoj raspravi preko Zoom-a nakon što su uhvaćeni kako se kriju u poslovnoj zgradi u Detroitu. Njihov advokat je insistirao da su pobegli iz grada "radi sopstvene bezbednosti" i da planiraju da se vrate da se suoče sa optužbama. Šef policije Detroita Džejms E. Vajt je, međutim, doveo u pitanje istinitost te izjave.

-Ovo ne ukazuje na to da ćete se predati — sakriti se u skladištu, rekao je Vajt.

Par je optužen po četiri tačke za ubistvo iz nehata, svaka u vezi sa pucnjavom u školi za koju je optužen njihov 15-godišnji sin. Oni su kupili vatreno oružje korišćeno u napadu samo nekoliko dana pre pucnjave i nisu ozbiljno shvatili izveštaje školskog osoblja o ponašanju njihovog sina Itana, rekla je tužiteljka okruga Okland Karen Mekdonald na konferenciji za novinare ranije u petak.


Kramblijevi su se opirali njegovom udaljavanju iz škole nakon prijava i kupili vatreno oružje, učinili lako dostupnim svom sinu, i tako su doprineli njegovom zločinu. Sam Itan je optužen za ubistvo, teroristički napad, kao i za nekoliko tačaka ilegalnog posedovanja vatrenog oružja.
U pucnjavi koja se dogodila 30. novembra poginula su četiri učenika srednje škole u ​​Oksfordu, a sedam je povređeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...