IGRANJE VATROM NA GRANICI: Ukrajinski helikopteri ušli kilometar u Belorusiju, Kijev demantuje

Novosti online

04. 12. 2021. u 18:11

DRŽAVNI pogranični komitet Belorusije saopštio je da su ukrajinski piloti koji su upravljali helikopterom Mi-8 tokom vojnih vežbi povredili belorusku granicu.

ИГРАЊЕ ВАТРОМ НА ГРАНИЦИ: Украјински хеликоптери ушли километар у Белорусију, Кијев демантује

Foto: Profimedia/Ilustracija

U Kijevu su te informacije demantovali.

-Danas oko podneva na belorusko-ukrajinskoj granici registrovano je narušavanje vazdušnog prostora Belorusije od strane Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Kako se objašnjava, ukrajinski vojni helikopter Mi-8 je na visini od oko 100 metara prešao državnu belorusku granicu i ušao na teritoriju Belorusije na dubini od oko jednog kilometra.

Ukrajinska strana je obaveštena o incidentu do kojeg je došlo tokom manevara ukrajinske vojske pored granica Belorusije, navode u Pograničnom komitetu.

Predstavnik za medije ukrajinske pogranične službe Andrej Demčenko demantovao je, međutim, te informacije.

On je naveo da nije registrovano narušavanje granice, kao i da Kijev nije dobio zvanično obaveštenje od Minska o incidentu.

Podsetimo, migrantska kriza na granici Belorusije i Poljske i opasnost od njenog prelivanja na granicu prema Ukrajini, kao i stavovi beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka o Krimu i o tome na čiju će se stranu staviti Minsk u slučaju rata između Ukrajine i Rusije podigli su napetost u odnosima dve države.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!