DŽAVELIN MOŽE ZA STINGER JE RANO: SAD odustala od isporuke pvo raketa Ukrajini, Kijev okupio polovinu vojske ka Donbasu

P.Z.S. /sputnjik internešnel

03. 12. 2021. u 18:19

BAJDENOVA administracija razmatra da obezbedi Ukrajini dodatno protivtenkovsko oružje kao što su rakete „Džavelin“, ali je odustala od obezbeđivanja raketa zemlja-vazduh poput Stingera kako ne bi provocirala Rusiju, izvestio je Si-En-En u petak.

ЏАВЕЛИН МОЖЕ ЗА СТИНГЕР ЈЕ РАНО: САД одустала од испоруке пво ракета Украјини, Кијев окупио половину војске ка Донбасу

Foto: Printscreen

Tokom proteklih nekoliko nedelja, Ukrajina i neke zapadne zemlje izrazile su zabrinutost zbog navodnog povećanja, kako oni okarakterišu kao „agresivne akcije” Rusije na njihovoj granici. Međutim, Rusija je odbacila optužbe rekavši da premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju.

Ukrajina planira da koristi svoje nove vojne patrolne čamce, koje su isporučile Sjedinjene Države, za jačanje odbrambenih misija u Crnom moru, navodi se u izveštaju pozivajući se na anonimne izvore iz Bajdenove administracije.

Foto: EPA

Ranije u petak, sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev rekao je ruskim novinskim agencijama da je američki državni sekretar Entoni Blinken tokom sastanka sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom potvrdio da nema alternative za učešće u procesu iz Minska.

Rusija je više puta ponavljala da ostaje pri svom pravu da slobodno kreće oružanim snagama unutar svoje teritorije. Kremlj je takođe izrazio zabrinutost zbog toga što je Ukrajina okupila skoro polovinu svih svojih oružanih snaga na liniji kontakta sa regionom Donbasa na istoku zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku