IGRANJE VATROM NA GRANICI: Ukrajinski helikopteri ušli kilometar u Belorusiju, Kijev demantuje

Novosti online

04. 12. 2021. u 18:11

DRŽAVNI pogranični komitet Belorusije saopštio je da su ukrajinski piloti koji su upravljali helikopterom Mi-8 tokom vojnih vežbi povredili belorusku granicu.

ИГРАЊЕ ВАТРОМ НА ГРАНИЦИ: Украјински хеликоптери ушли километар у Белорусију, Кијев демантује

Foto: Profimedia/Ilustracija

U Kijevu su te informacije demantovali.

-Danas oko podneva na belorusko-ukrajinskoj granici registrovano je narušavanje vazdušnog prostora Belorusije od strane Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Kako se objašnjava, ukrajinski vojni helikopter Mi-8 je na visini od oko 100 metara prešao državnu belorusku granicu i ušao na teritoriju Belorusije na dubini od oko jednog kilometra.

Ukrajinska strana je obaveštena o incidentu do kojeg je došlo tokom manevara ukrajinske vojske pored granica Belorusije, navode u Pograničnom komitetu.

Predstavnik za medije ukrajinske pogranične službe Andrej Demčenko demantovao je, međutim, te informacije.

On je naveo da nije registrovano narušavanje granice, kao i da Kijev nije dobio zvanično obaveštenje od Minska o incidentu.

Podsetimo, migrantska kriza na granici Belorusije i Poljske i opasnost od njenog prelivanja na granicu prema Ukrajini, kao i stavovi beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka o Krimu i o tome na čiju će se stranu staviti Minsk u slučaju rata između Ukrajine i Rusije podigli su napetost u odnosima dve države.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)