VIKTOR ORBAN OŠTRO: Nije me briga šta Brisel kaže, ne želim da se Venecijanska komisija meša u to kako da Mađari odgajaju svoju decu

Novosti online

03. 12. 2021. u 18:05

MAĐARSKA će iskoristiti referendum o svojim izmenama zakona o zaštiti dece radi jačanja svoje pozicije protiv Brisela, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

ВИКТОР ОРБАН ОШТРО: Није ме брига шта Брисел каже, не желим да се Венецијанска комисија меша у то како да Мађари одгајају своју децу

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Depositphotos

On je u izjavi za državni radio rekao da je ova strategija do sada pokazala rezultate u odnosima sa Briselom, jer zahvaljujući referendumu o pitanjima migracija iz 2016. godine, nisu uvedene obavezne kvote o prihvatu izbeglica, i nijedan migrant od tada nije nastanjen u Mađarskoj, prenosi mađarska agencija MTI.

- Nije me briga šta Brisel kaže o našem zakonu o zaštiti dece i ne želim da se Venecijanska komisija meša u to kako da Mađari odgajaju svoju decu - rekao je on.

Orban navodi da je Mađarska “morala da koristi sopstveni zdrav razum“ jer u Evropi, kako tvrdi, “vlada ludilo, talas nepoštovanja prema pravima roditelja da vaspitavaju svoju decu", uključujući i pitanje njihovog seksualnog obrazovanja.

- Vlada može zaštititi interese zemlje samo ako Mađari podržavaju njene napore - zaključio je Orban.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva