VIKTOR ORBAN OŠTRO: Nije me briga šta Brisel kaže, ne želim da se Venecijanska komisija meša u to kako da Mađari odgajaju svoju decu

Novosti online

03. 12. 2021. u 18:05

MAĐARSKA će iskoristiti referendum o svojim izmenama zakona o zaštiti dece radi jačanja svoje pozicije protiv Brisela, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

ВИКТОР ОРБАН ОШТРО: Није ме брига шта Брисел каже, не желим да се Венецијанска комисија меша у то како да Мађари одгајају своју децу

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Depositphotos

On je u izjavi za državni radio rekao da je ova strategija do sada pokazala rezultate u odnosima sa Briselom, jer zahvaljujući referendumu o pitanjima migracija iz 2016. godine, nisu uvedene obavezne kvote o prihvatu izbeglica, i nijedan migrant od tada nije nastanjen u Mađarskoj, prenosi mađarska agencija MTI.

- Nije me briga šta Brisel kaže o našem zakonu o zaštiti dece i ne želim da se Venecijanska komisija meša u to kako da Mađari odgajaju svoju decu - rekao je on.

Orban navodi da je Mađarska “morala da koristi sopstveni zdrav razum“ jer u Evropi, kako tvrdi, “vlada ludilo, talas nepoštovanja prema pravima roditelja da vaspitavaju svoju decu", uključujući i pitanje njihovog seksualnog obrazovanja.

- Vlada može zaštititi interese zemlje samo ako Mađari podržavaju njene napore - zaključio je Orban.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)