PORUKA KIJEVU IZ DONBASA: U slučaju rata pozvaćemo Rusiju u pomoć

Novosti online

02. 12. 2021. u 21:25

LIDER samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin izjavio je da ne isključuje mogućnost da se Rusiji obrati za pomoć u slučaju da u Donbasu dođe do vojnih akcija velikih razmera.

ПОРУКА КИЈЕВУ ИЗ ДОНБАСА: У случају рата позваћемо Русију у помоћ

Foto: Depositphotos/Printscreen

-Naravno, oslanjamo se na svoje snage, ali, uzimajući u obzir da Ukrajina sve više uvlači spoljne snage, što odlično vidimo - broj vežbi SAD i NATO-a se povećao u poređenju sa prošlom godinom, a prema planu za sledeću godinu još ozbiljnije će se povećati. Biće teško. U svakom slučaju, reagovaćemo u skladu sa situacijom, rekao je on za televiziju „Rosija 24“.

Odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da zatraže pomoć od Rusije, rekao je da i to ne isključuje.

Pušilin je i podvukao da se Oružane snage DNR-a nalaze u povišenoj borbenoj gotovosti.

Podsetimo, ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim. Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima u kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba. Međutim, i nakon sporazuma o primirju između sukobljenih i dalje dolazi do razmene vatre.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)