SVE JE SPREMNO ZA RUSKE NUKLEARNE RAKETE: Lukašenko otkrio - Jeljcin me je pritiskao, rekao sam ne!

Novosti online

01. 12. 2021. u 17:47

SVA lansirna mesta za nuklearne interkontinentalne balističke rakete u Belorusiji, osim jednog, očuvana su i spremna za upotrebu, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko u intervjuu za RIA Novosti.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА РУСКЕ НУКЛЕАРНЕ РАКЕТЕ: Лукашенко открио - Јељцин ме је притискао, рекао сам не!

Foto: Nikolay Petrov/BelTA Pool Photo via AP/Jutjub/Military Update 7M

- Zašto sam postao neprijatelj Zapada? Ne zato što sam diktator. Zato što su sva lansirna mesta na kojima su stajali "Topolji", osim jednog, potpuno očuvana i još uvek spremna za upotrebu - istakao je Lukašenko.

Prema rečima beloruskog lidera, "Boris Nikolajevič (Jeljcin) je pre svega zahtevao da se ove rampe dignu u vazduh, jer ga je Zapad pritiskao ─ Amerikanci su pritiskali njega, on je pritiskao mene".

- Rekao sam – ne. Ali kada je pritisak bio ekstreman, da znate, ja to mogu da dokažem i pokažem, digli smo u vazduh jednu rampu. Ona je bila u šumi... Tamo su krošnje koje su je pokrivale. Mi nemamo podzemne silose, već površinska (lansirna mesta) i ona su stajala u zatvorenim skladištima – sve sam to sačuvao. Amerikanci i zapadnjaci su me stalno pitali – zašto? Do sada nikada nisam odgovarao na ova pitanja - objasnio je beloruski lider.

Ranije je predsednik Belorusije izjavio da će Belorusija ponuditi Ruskoj Federaciji da razmesti nuklearno oružje na svojoj teritoriji ako NATO rasporedi rakete u Poljskoj.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)