PUTIN UPUTIO ZAHTEV NATO-U: "Tražimo pismene garancije, pošto usmene obaveze ne realizujete"

Novosti online

01. 12. 2021. u 12:45

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin predložio je da se krene u pregovore oko postizanja pravnih garancija za neširenje NATO-a na istok.

ПУТИН УПУТИО ЗАХТЕВ НАТО-У: Тражимо писмене гаранције, пошто усмене обавезе не реализујете

Foto: Tanjug/AP Photo

Putin je naglasio, govoreći u Ministarstvu inostranih poslova Rusije, da je najvažniji zadatak ruske diplomatije: dobijanje pouzdanih i dugoročnih garancija bezbednosti.

On je naglasio da će Rusija u dijalogu sa SAD i njihovim saveznicama insistirati na izradi konkretnog sporazuma koji isključuje svako dalje pomeranje NATO-a na istok i raspoređivanje vojnih sistema u neposrednoj blizini njenih granica.

- Predlažem da se s tim u vezi počnu predmetni razgovori. Posebno naglašavam: potrebna nam je pravna garancija, pošto zapadne kolege ne realizuju preuzete na sebe usmeno date obaveze - rekao je Putin.

On je naglasio da je sve bilo suprotno urađeno.

- Ne zahtevamo nikakve posebne uslove za sebe, razumemo da svi dogovori treba da uzimaju u obzir interese Rusije i svih evroatlantskih država - naglasio je on.

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku