"TO JE OPASNOST" Putin zabrinut zbog obimnih vojnih vežbi u blizini granica u blizini Rusije

Novosti online

30. 11. 2021. u 21:57

OBIMNE vojne vežbe u blizini ruskih granica predstavljaju opasnost po Rusiju i izazivaju njenu zabrinutost, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ТО ЈЕ ОПАСНОСТ Путин забринут због обимних војних вежби у близини граница у близини Русије

Foto: EPA

- Ruska Federacija je zabrinuta zbog toga što se u blizini njenih granica održavaju velike vojne vežbe, uključujući i one neplanirane, kao što je to nedavno bilo u Crnom moru kada su, 20 kilometara od naše granice, leteli strateški bombarderi opremljeni visoko preciznim oružjem a mogu da budu opremljeni i nuklearnim naoružanjem. Sve to predstavlja pretnju po nas - rekao je Putin na plenarnoj sednici investicionog foruma „VTB kapitala“ pod nazivom „Rusija zove!“.

Upitan da li je moguć ulazak ruskih snaga u Ukrajinu ruski predsednik je podsetio da se o takvoj opasnosti govorilo i početkom godine, kada je Rusija održavala vežbe.

- Ali, kao što vidimo, to se nije desilo. Stvar nije u tome da li uvoditi vojsku ili ne, ratovati ili ne. Stvar je u tome da se normalizuju odnosi u cilju pravednijeg i održivijeg razvoja i uz uzimanje u obzir bezbednosnih interesa svih učesnika međunarodnih odnosa - rekao je Putin.

Ako svi budu ka tome iskrenije stremili, „niko neće biti ničim ugrožen“, rekao je on i podsetio na izazove sa kojim se suočavaju stanovnici Donbasa.

- Što se tiče pretnji, za ljude koji žive u za sada nepriznatim republikama – LNR i DNR – takođe postoji stalna opasnost zbog premeštanja vojnih jedinica u blizini njihovih teritorija - ukazao je Putin.

Podsetimo, Kijev i Zapad u poslednje vreme optužuju Moskvu za „agresivne akcije “kod granica Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta vojsku na sopstvenoj teritoriji, da nikoga ne ugrožava i da zbog toga niko ne treba da se uznemirava.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)