ŠTA ĆE BITI AKO NATO UPADNE U BELORUSIJU? Ruski senator o strašnom scenariju: "Brzo ćemo ugasiti to"

Novosti online

28. 11. 2021. u 19:29

U SLUČAJU da NATO pakt povredi teritorijalni integritet Belorusije, Moskva će pružiti pomoć Minsku, rekao je za RIA Novosti senator Vladimir Džabarov, prvi zamenik direktora Međunarodnog komiteta Saveta Federacije.

ШТА ЋЕ БИТИ АКО НАТО УПАДНЕ У БЕЛОРУСИЈУ? Руски сенатор о страшном сценарију: Брзо ћемо угасити то

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Depositphotos

Iz Saveta bezbednosti Belorusije podsetili su susedne zemlje da ako žele da uvuku NATO u sukob, iza Minska će stati saveznik – Rusija.

- Rusija će podržati Belorusiju u slučaju kršenja teritorijalnog integriteta te zemlje od strane NATO-a, pošto je Minsk saveznica i član ODKB-a - rekao je Džabarov i naglasio da će takva akcija biti preduzeta "ako Minsk zatraži pomoć".

- Ako dođe do prave invazije, nećemo je zanemariti - rekao je Džabarov.

On kaže da takav razvoj događaja neće dovesti do vojne konfrontacije.

- Ovo neće biti rat, već sukob koji će Rusija brzo "ugasiti" - rekao je Džabarov.

Džabarov je takođe naglasio da je NATO u najvećem riziku, jer će odmazda na agresiju Alijanse izazvati oštro negodovanje u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane