SAD IGRAJU OPASNU IGRU: Američki portal upozorava - "To može dovesti do nuklearnog rata sa Rusijom"

Novosti online

28. 11. 2021. u 17:58

SJEDINjENE Američke Države moraju odustati od konfrontacije sa Rusijom u Ukrajini, jer ta zemlja nije u sferi interesa Vašingtona, piše list „Biznis insajder“.

САД ИГРАЈУ ОПАСНУ ИГРУ: Амерички портал упозорава - То може довести до нуклеарног рата са Русијом

Zahtevi da se pojačaju NATO trupe, Foto ZPortal

- Da li (američki predsednik Džozef) Bajden namerava da šalje mlade Amerikance i Amerikanke da se bore i umiru za Ukrajinu? Retorika predsedničke administracije ne odgovara interesima naše zemlje i znatno povećava rizik od toga da Amerika bude uvučena u rat sa Rusijom - piše novinar Saša Glezer.

Prema njegovom mišljenju, davanjem Kijevu kvazi-bezbednosnih garancija, Vašington igra izuzetno opasnu igru koja će izazvati sukob sa nuklearnom silom.

Ulazak Ukrajine u NATO približiće oružane snage Alijanse ruskim granicama, naglašava autor članka i ističe da je za Moskvu izuzetno važno da spreči takav scenario zbog čega će učiniti sve što je u njenoj moći.

- Bela kuća mora tačno da proceni da li vredi započeti treći svetski rat zbog teritorije koje nema veliki značaj za bezbednost Amerike - konstatuje Glezer.

Istovremeno ističe da je Rusija već dokazala da je spremna da snosi značajne troškove kako bi sprečila Ukrajinu da se orijentiše na Zapad, jer godine ekonomskog pritiska i sankcije nisu izmenile spoljnopolitički pravac Moskve.

Sa druge strane, Sjedinjene Američke Države nisu zainteresovane za Kijev, stoga ne treba da stvaraju preduslove za nuklearni sukob, upozorava kolumnista.

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri