ANGELA MERKEL PONOVO PRETI: EU mora biti spremna da uvede dodatne sankcije Rusiji

Tanjug

25. 11. 2021. u 16:21

EVROPSKA unija mora biti spremna da uvede dodatne sankcije Rusiji ako eskalira situacija u istočnoj Ukrajini i oko tog područja, ili na belorusko-poljskoj granici, izjavila je danas odlazeća nemačka kancelarka Angela Merkel.

АНГЕЛА МЕРКЕЛ ПОНОВО ПРЕТИ: ЕУ мора бити спремна да уведе додатне санкције Русији

Foto: EPA

Ona je, na zajedničkoj koferenciji za novinare u Berlinu sa poljskim premijerom Mateušom Moravjeckim, izjavila da EU mora da bude ujedinjena po pitanju beloruskog korišćenja migranata kao “oružja” protiv Poljske i ruskog raspoređivanja trupa blizu njene granice sa Ukrajinom, prenosi agencija Rojters.

- Svaka dalja agresija na suverenitet Ukrajine nosi visoku cenu - izjavila je Merkelova, i dodala da bi smirivanje situacije uvek trebalo da bude poželjna opcija.

Odlazeća kancelarka je poručila da konflikt u Ukrajini mora da se reši kroz dijalog, i da će agresija na tu zemlju zahtevati zajednicki odgovor Evropske unije, prenosi ruska agencija TAS S.

- Kao što je to bio slučaj sa Belorusijom, treba da pokažemo evropsko jedinstvo po pitanju dodatnih sankcija koje bi mogle biti uvedene ako ne budemo videli napredak - izjavila je Merkel.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki je rekao da, ako kriza na poljsko-beloruskoj granici eskalira, Evropska unija mora biti spremna da uvede dodatne sankcije Minsku.

- Moramo planirati dalje sankcije, uključujući i za trgovinu - poručio je Moravjecki.

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi