UGOVORENE OBAVEZE MORAJU BITI IZMIRENE: Moldavija dobila još 48 sati da plati "Gaspromu" za gas

Novosti online

24. 11. 2021. u 16:11

VLADA Moldavije se obavezala da u petak isplatiti dug za gas (isplata je trebala da bude još u ponedeljak), "Gasprom" je kao izuzetak pristao na ovaj zahtev, saopštio je zvanični predstavnik koncerna Sergej Kuprijanov.

УГОВОРЕНЕ ОБАВЕЗЕ МОРАЈУ БИТИ ИЗМИРЕНЕ: Молдавија добила још 48 сати да плати Гаспрому за гас

Foto AP

- Vlada Moldavije je zatražila od "Gasproma" da od danas ne prekida isporuke gasa. Istovremeno, moldavska strana je u potpunosti priznala da je "Gasprom" u pravu i obavezala se da u potpunosti izmiri dug 26. novembra - rekao je on.

- Gasprom je kao izuzetak, pokazujući dobru volju i razumevanje za tešku situaciju u kojoj se mogu naći građani Moldavije, pristao na ovu molbu. Pri tom, Gasprom očekuje da Moldavija u budućnosti u potpunosti izmiruje svoje obaveze i plaća u roku tekuće obaveze. Ugovorene obaveze moraju biti izmirene - dodao je Kuprijanov.

Kompanija „Gasprom“ obavestila je u ponedeljak Moldaviju da može prekinuti isporuke gasa u roku od 48 sati zbog neplaćanja po važećem ugovoru. Sa svoje strane, direktor kompanije „Moldovagaz“ Vadim Čeban saopštio je da je zatražio od vlade zajam za otplatu duga „Gaspromu“ u visini od 74 miliona dolara.

(rs.sputniknews.com)

BONUS VIDEO: Eksplozija kod Leštana u fabrici EDePro

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!