POMOĆ SLOVENIJI U BORBI SA KORONOM: Italijanska vojska šalje 30 lekara i medicinskih sestara

Tanjug

18. 11. 2021. u 19:50

ITALIJANSKA vojska planira da pošalje u Sloveniju do 30 lekara i medicinskih sestara u trenutku kada se ova zemlja bori sa sve većim brojem pacijenata od kovid-19, dogovoreno je na sastanku dva ministarstva odbrane.

ПОМОЋ СЛОВЕНИЈИ У БОРБИ СА КОРОНОМ: Италијанска војска шаље 30 лекара и медицинских сестара

Foto: Depositphotos

Slovenački ministar odbrane Matej Tonin potvrdio je ovaj dogovor na Tviteru, juče nakon sastanka sa italijanskim kolegom Lorencom Guerinijem, prenosi STA.

Tonin je od svog italijanskog kolege zatražio pomoć u medicinskom osoblju, a Guerini je, prema navodima ministarstva, rekao da razume situaciju u Sloveniji jer je Italija imala slično iskustvo i ponudila je ovaj vid pomoći.

Ministri su se dogovorili da do 30 zdravstvenih radnika iz italijanske vojske pritekne Sloveniji u pomoć, tako što će se pridružiti medicinskim timovima slovenačkih oružanih snaga, koji su početkom nedelje počeli da pomažu bolnicama“, dodaje se u saopštenju.

Ministar zdravlja Janez Poklukar rekao je da su u toku razgovori o pomoći sa više zemalja, ali da nijedan još nije završen.

Sledeće godine se očekuje da će se dnevni broj slučajeva kovida i hospitalizacija svesti do tačke u kojoj će „slovenačko zdravstvo moći samostalno da se bori“, poručio je slovenački ministar.

U Sloveniji se i danas nastavljaju dramatična upozorenja iz medicinskih ustanova da su kovid odeljenja bolnica popunjena i da će se kriza s cetvrtim talasom epidemije nastaviti ako se veći deo populacije ne vakciniše.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice