AUSTRIJSKI KANCELAR: Nalazimo se pred zaključavanjem za nevakcinisane

Tanjug

12. 11. 2021. u 09:40

AUSTRIJSKI kancelar Aleksander Šalenberg ocenio je da će zima i božićni praznici biti neprijatni za nevakcinisane građane.

АУСТРИЈСКИ КАНЦЕЛАР: Налазимо се пред закључавањем за невакцинисане

Foto: AP

Prema njegovim rečima, zaključavanje za nevakcinisane, kako sada stoje stvari, najverovatnije je neizbežno.

Istovremeno je odbio "lokdaun" za vakcinisane.

- Ne vidim zašto bi dve trećine građana trebalo da izgubi slobode zbog trećine koja okleva. Za mene je jasno da neće biti zaključavanja za vakcinisane iz solidarnosti sa nevakcinisanima - naglasio je on.

Smatra da to ne bi bilo shvatljivo i da bi uništilo sve podsticaje za vakcinaciju.

Šalenberg kaže da ni iz demokratskog ugla ne vidi zašto bi većina trebalo da bude talac manjine.

Zbog teške epidemiološke situacije on je uveren da će zima i Božić proći uz "2G" mere, koje omogućavaju pristup ugostiteljskim, zabavnim i kulturnim institucijama samo za vakcinisane i izlečene od kovida-19.

"Lokdaun" za nevakcinisane, prema njegovim rečima, teška je, ali očigledno potrebna mera.

Najavio je i pojačanje pritiska kontrole poštovanja mera.

Šalenberg je ukazao da međunarodna poređenja pokazuju da vakcine donose uspeh, a u Austriji je, konstatuje, stopa vakcinisanosti "sramno niska".

 

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani aamerički lovci (VIDEO)