CENA PAPRENA: Od avgusta prodato sto karata za putovanja u svemir

Tanjug

10. 11. 2021. u 23:50

KOMPANIJA za svemirska putovanja Virdžin Galaktik objavila je da je od avgusta prodala oko stotinu karata za putovanja u svemir po ceni od 450.000 dolara, preneli su američki mediji.

ЦЕНА ПАПРЕНА: Од августа продато сто карата за путовања у свемир

Foto: AP Photo/John Raoux

Prethodno je ta firma sveukupno prodala oko 600 rezervacija po ceni od 200.000 do 250.000 dolara. Nova cena "dobro je prihvaćena", navodi se u saopštenju firme koja podseća da joj je cilj da proda 1.000 karata pre pokretanja prvog komercijalnog leta krajem 2022. godine.

- Idemo prema periodu poboljšanja flote s jasnim planom o tome na koji nacin povećati izdržljivost, pouzdanost i predvidljivost naših letelica za komercijalne usluge tokom sledeće godine", rekao je Majkl Kolglezijer, izvršni direktor Virdžin Galaktika. "Potražnja za svemirskim putovanjima jako je velika, a mi upravo prodajemo karte brže nego što smo očekivali - dodao je.

Osnivač kompanije britanski preduzetnik Ričard Brenson prvi je milijarder koji se 11. jula vinuo u svemir letelicom vlastite privatne firme. Realizovao je to pre Džefa Bezosa koji je u svemir poleteo nešto kasnije u raketi Nju Šepard napravljenoj u njegovoj kompaniji Blu Oridžin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)