I DALJE SPASONOSNE ZA GRAĐANE: Crvene telefonske govornice u Velikoj Britaniji neće biti uklanjane

Tanjug

09. 11. 2021. u 19:47

HILjADE crvenih telefonskih govornica, svetski poznatih simbola Velike Brirtanije, neće biti uklonjene, saopšteno je danas iz uprave britanskog regulatornog tela za telekomunikacije.

И ДАЉЕ СПАСОНОСНЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Црвене телефонске говорнице у Великој Британији неће бити уклањане

Foto: Profimedia

Javne telefonske govornice mogu mnogima izgledati kao zastarele, kao relikt prošlih vremena u doba sveprisutnih smart telefona, ali u regulatornom telu Ofkomu smatraju da one i dalje mogu biti "spasonosne" za građane u slučaju potrebe, prenosi AP.

Regulatorno telo je predložilo pravila čijom primenom bi se sprečilo uklanjanje oko 5.000 telefonskih govornica u oblastima koje imaju lošu pokrivenost mobilnim signalom.

Javne telefonske govornice neće biti uklonjene u onim delovima Velike Britanije u kojima ima veliki broj samoubistava niti u onima iz kojih je upućeno više od 52 poziva za pomoć u poslednjih 12 meseci.

Ofkom je saopštio da u zemlji još uvek funkcioniše oko 21.000 telefonskih govornica iz kojih je u periodu maj 2019. - maj 2020. godine upućeno više od 150.000 poziva hitnim službama i oko 45.000 poziva drugim službama za pomoć kao što je npr. organizacija Dobri Samarićanin.

 - Neke od govornica koje planiramo da zaštitimo koriste se za relativno mali broj poziva, a dovoljno je da je samo jedan od tih poziva upoutilo uznemireno dete, žrtva nesreće ili neko ko razmišlja o samoubistvu, smatra se da ta javna telefonska linija može biti spasonosna u trenutku velike potrebe - rekla je Selina Čada, direktorka za veze u Ofkomu i dodala da regulatorno telo želi da bude sigurno da Brtitanci koji žive u oblastima sa lošom mobilnom pokrivenošću, najčešće u ruralnim oblastima i dalje mogu da telefoniraju u slučaju hitne potrebe.

BONUS VIDEO:

KOŠNICA KOJA SAMA "LEČI" PČELE: Nagrada timu ETŠ "Nikola Tesla" iz Beograda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić