MOĆNA SEVERNA KOREJA: Kimovi artiljerci uvežbavali gađanje kroz takmičenje

Tanjug

07. 11. 2021. u 00:17

SEVERNOKOREJSKE mehanizovane trupe održale su danas vežbu u kojoj su se takmičile u artiljerijskom gađanju, kao deo napora da se ojačaju odbrambeni kapaciteti zemlje, izvestila je novinska agencija KCNA, prenosi Rojters.

МОЋНА СЕВЕРНА КОРЕЈА: Кимови артиљерци увежбавали гађање кроз такмичење

Foto: Printskrin

- Čim su komandanti združenih jedinica dali naređenje za paljbu, cevi topova za uništavanje neprijatelja su takmičarski granatirale mete kako bi ih precizno pogodile“, navodi se u izveštaju. Vežbe se održavaju u vreme kada oduševljenje zbog intenzivne obuke preovladava u celoj Korejskoj narodnoj vojsci (KPA), na početku najvećih aktivnosti u jačanju državnih odbrambenih kapaciteta pod zastavom samoodbrane - izvestla je KCNA.

Kako je navedeno, vežbe je nadgledao Pak DŽong Čon, član predsedništva Politbiroa i sekretar Centralnog komiteta vladajuće Radničke parije Koreje.

Pak je general koji se dugo smatra zvezdom u usponu u moćnoj vojsci zemlje i glavnim igračem za njen raketni program koji je unapređen na svoje trenutne dužnosti u septembru.

Vežbe su održane u trenutku kada se Severna Koreja sve više žali na ono što vidi kao dvostruke standarde, prema kojima njene vojne aktivnosti izazivaju međunarodnu kritiku, dok slične vežbe Južne Koreje i SAD ne nailaze na osudu međunarodne zajednice.

Veći deo konvencionalnih artiljerijskih snaga Severne Koreje raspoređen je duž utvrđene granice sa Južnom Korejom, i one imaju domet da dosegnu sve do gusto naseljenog glavnog grada Seula, navodi Rojters.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)