PROMENA LOKACIJE ZA POZNATI BREND: Proizvodnju piva Union preuzima Laško

Tanjug

26. 10. 2021. u 10:20

HOLANDSKI proizvođač piva Hajneken, u čijem je vlasništvu Pivovarna Laško Union, najavio je da će do januara proces varenja piva Union preneti na pivaru u Laškom.

ПРОМЕНА ЛОКАЦИЈЕ ЗА ПОЗНАТИ БРЕНД: Производњу пива Унион преузима Лашко

Foto: pixabay

Kako je proizvođač naveo, promena lokacije proizvodnje neće uticati na brend Union, a pivo će se praviti po istoj recepturi, prenosi TV Slovenija.

Do te promene dolazi, navela je kompanija, zbog preventivne procene bezbednosti 35 godina starog rashladnog sistema u Pivovarni Union koja, kako se pokazalo, nije više pogodna za rad, zbog čega deo proizvodnje povezan sa rashladnim sistemom mora da se zaustavi.

Rukovodstvo Pivovarne Laško Union je pre nekoliko dana zaposlenima na lokacijama u Celovškoj i Pivovarskoj u LJubljani predstavilo planove da se proizvodnja piva preseli na lokaciju u Štajerskoj.

Na trenutnoj lokaciji, preko puta Tivolija ostaće aktivnosti pakovanja i logistike, administrativne i korporativne funkcije, kao i muzej i pivara Union.

Takođe, ostaće i proizvodnja bezalkoholnih pića (Sola) i Zala vode.

Proizvodnja poznatog Union piva, prepoznatljivog i po simbolu crvenog zmaja, počeće najkasnije u januaru 2022. godine, a zasada je nepoznato šta će biti sa zaposlenima.

Navodi se da će menadžment razgovarati sa svakim zaposlenim ponaosob.

Poslovanje Pivovarne Union, u kojoj je zaposleno 567 osoba, je stabilno - samo prošle godine neto prihod je bio 145,6 miliona evra, a neto dobit 16,7 miliona, što je za oko 30 odsto manje u odnosu na 2019. godinu.

Najpoznatiji brendovi kompanije su Laško Zlatorog i Union svetlo.

BONUS VIDEO:

PORODICA GORANA DŽONIĆA: Ovo su majka, otac i supruga osumnjičenog za ubistvo Đokića

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)