PROVOKACIJE SAD I KANADE: Poslali ratne brodove u more kod Tajvana

Tanjug

17. 10. 2021. u 21:12

KINESKA vojska osudila je danas SAD i Kanadu zbog toga što su njihovi ratni brodovi prošli kroz Tajvanski moreuz.

ПРОВОКАЦИЈЕ САД И КАНАДЕ: Послали ратне бродове у море код Тајвана

Foto Tanjug/AP

U saopštenju vojske se navodi da su ratni brodovi ovih država ušli u Tajvanski moreuz i da su se te zemlje "udružile da izazovu nevolje“ u regionu koji Kina smatra svojom teriotorijom, preneo je londonski dnevnik Gariđan.

Ratni brodovi SAD i Kanade prošli su kroz Tajvanski moreuz krajem prošle nedelje, potvrdila je danas američka vojska.

Razarač klase Arli Bjurk USS Djui (DDG 105) prošao je kroz Tajvanski moreuz zajedno sa fregatom Kraljevske kanadske mornarice (RCN), klase Halifaks HMCS Vinipeg, 14. i 15. oktobra 2021. godine, stoji u saopštenju koje je ranije preneo Rojters.

Tranzitni prolaz Djuija i Vinipega kroz Tajvanski moreuz pokazuje posvećenost SAD i njenih saveznika i partnera slobodnom i otvorenom Indo-Pacifiku, ističe se u saopštenju Pentagona.

Kina smatra da je Tajvan deo njene teritorije i tokom ove godine je u više navrata slala svoje ratne avione u misije nadletanja zone dometa tajvanske protivazdušne odbrane.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SNAŽAN CIKLON ZAHVATIO EVROPU: Pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u ovim zemljama, strahuje se i od poplava