KIŠA PRAVI HAOS U GRČKOJ: Kolaps u saobraćaju, deo Atine bez struje (VIDEO)

Novosti onlajn

14. 10. 2021. u 16:33

OBILNE padavine poplavile su danas ulice gradova Atine i Soluna, zbog čega su grčke vatrogasne službe dobile brojne pozive za pomoć.

КИША ПРАВИ ХАОС У ГРЧКОЈ: Колапс у саобраћају, део Атине без струје (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter

U atinskom pregrađu Nea Filadelfija, đaci su napustili učionicu tako što su morali da prave "most" od đačkih klupa da bi izašli napolje, dok je saobraćaj zaustavljan u prometnim ulicama, kada je voda porasla do opasnih nivoa, preneo je "Katimerini".

Autoput Atina-Lamija, kao i avenije Alekandras i Kifišias u gradu, bile su zakrčene.

Ministarstvo za civilnu zaštitu aleplovalo je na građane da ne izlaze na ulice, osim u slučaju nužde.


Mnogi delovi Atine su ostali bez struje danas, uključujući i naselje Pangrati.

Lokalni mediji iz Soluna su saopštili da je više od 25 centimetara kiše palo samo za nekoliko sati, što je jednako polovini količine kiše koja je pala u septembru u tom gradu.

Talasi su udarali u šetalište pored mora i poplavili su aveniju Nikis.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije