BUNDESTAG PRIZNAO: Rusija nije kriva za visoke cene gasa

Novosti onlajn

05. 10. 2021. u 07:50

SITUACIJA sa visokom cenom gasa u Evropi nema veze sa Rusima, izjavio je šef Odbora za ekonomiju i energetiku nemačkog Bundestaga Klaus Ernst.

БУНДЕСТАГ ПРИЗНАО: Русија није крива за високе цене гаса

Foto Gasprom

- Svi su spekulisali o tome da će se cene gasa sniziti i čekali su kad će se to dogoditi kako bi nastavili da kupuju gas. To, naravno, nije 'upalilo'. Ali situacija nije povezana sa Rusima, nego s onima koji formiraju gasnu politiku ovde, u Nemačkoj - rekao je Ernst, prenosi „RBK“.

Prema njegovim informacijama, gas koji je Rusija obećala stigao je do Nemačke, a verovatno i do drugih evropskih zemalja.

Podsetimo, cena gasa je 4. oktobra ponovo oborila rekord, dostigavši cenu od preko 1.200 dolara za hiljadu kubnih metara.

Ranije je grupa poslanika Evropskog parlamenta saopštila da je „Gasprom“ mogao da izazove rekordni porast cena gasa u Evropi i da je mogao to da iskoristi kako bi dobio dozvolu za pokretanje „Severnog toka 2“.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Bonus video:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu