BRITANIJA U BORBENOJ OPREMI: Vojska stigla u skladište BP-a

Tanjug

04. 10. 2021. u 10:05

BRITANSKA vojska u borbenoj opremi stigla je danas u skladište naftne kompanije "Britiš petroleum", nakon što je vlada naredila vojsci da pomogne u isporuci goriva, kako bi se pronašlo rešenje za nedostatak vozača cisterni i isporuke naftnih derivata na pumpe, javlja Rojters.

БРИТАНИЈА У БОРБЕНОЈ ОПРЕМИ: Војска стигла у складиште БП-а

Foto: MOD UK

Na mnogim benzinskim stanicama u Britaniji skoro cele prošle nedelje nije bilo goriva, čija je nestašica uzrokovala haos, tuče na pumpama i panične kupovine vozača koji su pravili zalihe goriva u flašama za vodu, pošto je nedostatak vozača cisterni doveo lanac snabdevanja do tačke pucanja.

- Kao dodatne mere predostrožnosti dodali smo još vozača. Situacija se popravlja zasad, iz dana u dan, i sve se vraća na normalan nivo - rekao je ministar finansija Britanije Riši Sunak za LBC radio.

Rojtersovi izveštači su naveli da su danas videli bar desetak benzinskih pumpi koje su zatvorene širom Londona.

Udruženje prodavaca benzina je saopštilo da više od 20 odsto pumpi u Londonu i na jugoistoku zemlje i dalje nema gorivo, a direktor Udruženja Gordon Bolmer dodao je da će možda biti potrebno do 10 nedelja da se zalihe vrate na normalu.

Vlada je uporno negirala da kriza sa gorivom ima veze sa Bregzitom i rekla da je problem sa vozačima cisterni globalni problem, iako ostale evropske zemlje nisu imale ovakve probleme na pumpama, dodaje britanska novinska agencija.

BONUS VIDEO:

Korona napada "plavu krv" i najmoćnije ljude sveta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest