DETALJI RAZORNOG ZEMLJOTRESA NA KRITU: Za oca nije bilo spasa, sina izvlačili iz ruševina (FOTO)

Novosti onlajn

27. 09. 2021. u 13:18

GRČKI mediji javljaju da je u zemljotresu stradao otac dvoje odrasle dece. Sa jednim od sinova je jutros došao da izvodi radove na obnovi crkve, kada je tlo počelo da drhti.

ДЕТАЉИ РАЗОРНОГ ЗЕМЉОТРЕСА НА КРИТУ: За оца није било спаса, сина извлачили из рушевина (ФОТО)

Foto: AP Photo/Harry Nakos

Od siline potresa kupola se sručila i zatrpala nesrećnog čoveka i njegovog sina. Za oca nije bilo spasa, a sin je iz ruševina izvučen i sa teškim povredama prevezen u bolnicu.

Gradonačelnik Vianosa Nikos Stavrakakis izjavio je da je lično poznavao žrtvu i da su zajedno išli u školu i družili su se.

- Nažalost, moj dragi prijatelj, drug iz klupe, stradao je u Crkvi Svetog Ilije u Arkalohoriju. Sa sinom je radio u bogomolji kada je počelo da trese. Kupola je pala na njega. Koliko znam njegov sin i još jedan čovek su bili zatrpani, ali su izvučeni i prebačeni u bolnicu. Sin je u stanju šoka, bio je pored oca kada se sve to desilo - rekao je Stavrakakis.

On navodi da je čovek koji je stradao rodom bio iz sela Marta Vijanou. Predsednik Mesne zajednice kaže da je njihov prijatelj otišao da izvodi radove na crkvi koja je bila oštećena u prethodnim potresima.

- Crkva je bila dosta oštećena u prethodnim potresima. On i njegovi radnici su krenuli da rade pre izvesnog vremena na obnovi crkve i eto, dok su radili, tlo je ponovo zatreslo - rekao je Kostas Margaritarakis i dodao da je stradali Grk godinama sa porodicom živeo u gradu Iraklionu.

Oni koji su ga poznavali kažu da ne mogu da veruju kakva je tragedija zadesila porodicu. Svedoče da je stradali muškarac pre samo par meseci ostao bez majke.

Podsetimo, jutros su tri jaka zemljotresa potresla područje Krita, najjači 5,8 stepeni po Rihteru. U zemljotresu je povređeno 11 osoba i pričinjena je velika materijalna šteta. Na području Irakliona mnogi objekti su nebezbedni za život i mnogo porodica ostalo je bez krova nad glavom.

Na ulicama, kako prenosi Cretalive, moguće je videti cigle, slomljeno staklo i šut, a građani i dalje čekaju napolju i ne smeju da se vrate u svoje domove.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)