PENTAGON IMA ZASTRAŠUJUĆI PLAN ZA SIRIJU: Rusi jasno rekli - nećemo popustiti

Novosti online

14. 09. 2021. u 22:18

ZAMENIK ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov smatra da Sjedinjene Američke Države u svom arsenalu imaju i scenario defakto podele Sirije.

ПЕНТАГОН ИМА ЗАСТРАШУЈУЋИ ПЛАН ЗА СИРИЈУ: Руси јасно рекли - нећемо попустити

Foto: Printscreen

- Podsećam da je jedan od glavnih uzroka nestabilnosti i nastavka sukoba u Siriji – nezakonito prisustvo SAD u zemlji… Mislim da u njihovom arsenalu postoji scenario defakto podele Sirije. Mi smo protiv toga i delujemo u skladu sa postojećim rezolucijama Saveta bezbednosti UN koje potvrđuju teritorijalni integritet Sirije - rekao je Rjabkov u intervjuu za "RT Arabik".

U Siriji oružani sukob traje od 2011. godine. U Nur Sultanu se od 2017. godine vode pregovori, poznati kao "astanski format".

U januaru 2018. godine Soči je bio domaćin kongresa nacionalnog dijaloga Sirije, koji je bio prvi pokušaj od početka sukoba da se okupi širok sastav učesnika. Glavni rezultat kongresa bila je odluka o stvaranju ustavnog komiteta koji deluje u Ženevi i čiji je glavni zadatak priprema ustavne reforme.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Talibani snimili kako likvidiraju šefa policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi