PUCNJAVA U BAZI GDE JE POTPISAN DEJTONSKI SPORAZUM: Nekoliko sati "Rajt Peterson" bio zatvoren

D. D. S.

10. 09. 2021. u 15:49

VAZDUHOPLOVNA baza "Rajt Paterson", nedaleko od grada Dejtona u američkoj državi Ohajo, bila je zatvorena nekoliko sati zbog pucnjave, oko koje još traje istraga.

ПУЦЊАВА У БАЗИ ГДЕ ЈЕ ПОТПИСАН ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ: Неколико сати Рајт Петерсон био затворен

Foto AP

Vanredna situacija je više puta najavljivana preko razglasa u vojnoj bazi istočno od Dejtona, pošto je u 21.25 po lokalnom vremenu primljen izveštaj o pucnjavi.

U naredna četiri sata bezbednosni službenici izvršili su dva pregleda Nacionalnog vazdušno-kosmičkog obaveštajnog centra, trospratnog objekta od 850.000 kvadratnih metara koji važi za primarni izvor analiza američkog Ministarstva odbrane za strane pretnje iz vazduha i svemira.

Prema saopštenju portparola, nisu utvrđene povrede niti su pronađeni dokazi o upotrebi vatrenog oružja, pošto su dve osobe prijavile da su čule pucnjeve u tom području, pa je u 01.40 po lokalnom vremenu vanredna situacija opozvana.

U bazi "Rajt Paterson" od 1. do 21. novembra 1995. godine trajali su razgovori koji su prethodili potpisivanju opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, poznatijeg kao Dejtonski mirovni sporazum.

BONUS VIDEO:

Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a