UKRAJINSKI GENERAL: Odbijajući dogovor sa Moskvom, Kijev nas tera da se grejemo na drva

Novosti onlajn

05. 09. 2021. u 14:45

AKO Kijev ne može da se dogovori sa Moskvom o daljim isporukama gasa, Ukrajina će morati da pređe na drva i seno, izjavio je bivši poslanik Vrhovne rade, general-potpukovnik ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova Genadij Moskalj.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Одбијајући договор са Москвом, Кијев нас тера да се грејемо на дрва

Foto: EPA

Prema njegovim rečima, u najgorim okolnostima, ukrajinske vlasti će prestati da podržavaju sistem za transport gasa u zemlji zbog toga što će tranzit prestati da plaća za njegovo održavanje.

- Stav vlasti mora bude drugačiji – odnosno da ne kupujemo gas od agresora. Dakle, prelazimo na drvo, slamu, seno i ugalj, kojih takođe nema - objasnio je političar.

On smatra da bi Ukrajina konačno trebalo da prizna da ne postoji mogućnosti da kupuje gas od drugih zemalja i nazvao je ukrajinski sistem za transport gasa prosto „telom 'Gasproma'“.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je ranije tokom radne posete Americi na sastanku sa američkom ministarkom enegretike DŽenifer Grenholm ponovio da smatra da je ruski gas „najprljaviji na svetu“.

Sa svoje strane, ruski lider Vladimir Putin je u junu na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu izjavio da je gas koji će ići „Severnim tokom 2“ – najbolji na svetu.

Bonus video:

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)