AMERIČKI DRONOVI RAZNELI CIVILE: Talibani optužili SAD - Ako postoji pretnja, moraju da nas obaveste!

Tanjug

30. 08. 2021. u 10:51

PORTPAROL talibana Zabihulah Mudžahid izjavio je danas da je u napadu američkim dronom na osumnjičenog bombaša samoubicu u nedelju u Kabulu, bilo civilnih žrtava, i osudio je SAD zbog toga što nisu obavestile talibane pre nego što su naložile napad.

АМЕРИЧКИ ДРОНОВИ РАЗНЕЛИ ЦИВИЛЕ: Талибани оптужили САД - Ако постоји претња, морају да нас обавесте!

Foto: Depositphotos

Mudžahid je za kinesku državnu televiziju CGTN rekao da je u napadu dronom poginulo sedam ljudi, a takvu akciju SAD na stranom tlu je okarakterisao kao nezakonitu, prenosi Rojters.

- Ako je postojala bilo kakva potencijalna pretnja u Avganistanu, to je trebalo da bude prijavljeno nama, a ne da bude izveden samovoljan napad koji je rezultirao civilnim žrtvama - rekao je Mudžahid u pismenom odgovoru CGTN-u.

Zvaničnici Pentagona su saopštili da se bombaš samoubica, u ime ISIS-K, lokalnog ogranka Islamske države, pripremao da izvede napad na aerodrom u Kabulu, gde su američke trupe u poslednjoj fazi povlačenja iz Avganistana.

Američka Centralna vojna komanda je saopštila da istražuje izveštaje o civilnim žrtvama usled napada bespilotne letelice u nedelju.

Mudžahid je, takođe, osudio SAD za napad dronom u subotu u kojem su stradala dva militanta Islamske države u istočnoj provinciji Nangarhar. Portparol talibana je rekao da su u tom napadu ranjene dve žene i jedno dete.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024