TALIBANI BRUTALNO UBILI PEVAČA: Likvidiran jer je prekršio važno pravilo! (VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2021. u 09:55 >> 10:17

TALIBANI su ubili avganistanskog pevača narodne muzike samo nekoliko dana nakon što su najavili da će izvođenje muzike na javnim mestima biti zabranjeno, javlja al-Arabija.

ТАЛИБАНИ БРУТАЛНО УБИЛИ ПЕВАЧА: Ликвидиран јер је прекршио важно правило! (ВИДЕО)

Foto: Tviter Printscreen/andarabi

Pevač Favad Andarabi je brutalno ubijen u selu Andarab, objavio je na Tviteru bivši avganistanski ministar unutrašnjih poslova Masoud Andarabi.

- Donosio je radost ovoj dolini i njenim ljudima - napisao je Andarabi u tvitu uz snimak pevača.

Podsetimo, portparol talibana Zabihullah Mudžahid je pre nekoliko dana za "Njujork tajms" rekao da će muzika na javnim mestima biti zabranjena.

- Muzika je zabranjena u islamu, ali nadam se da ćemo uveriti ljude da ne rade takve stvari, umesto da vršimo pritisak na njih - rekao je Mudžahid za "Njujork tajms".

U Avganistanu je pod vlasti talibana 1990-ih godina većina muzike, televizijskih sadržaja i filmova bila zabranjena. Kršenje tih zabrana sa sobom je povlačilo ozbiljne posledice.

Nakon američke intervencije 2001. godine avganistanska muzička scena je procvetala - organizovani su se koncerti i festivali, a pokrenut je i Avganistanski nacionalni institut za muziku. U tom institutu stvoren je i ženski orkestar, koji je nastupao po zemlji i inostranstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!