PUCANO NA ITALIJANSKI VOJNI AVION: Nova drama u Kabulu

Novosti online

26. 08. 2021. u 17:43

Na aerodromu u Kabulu pucano je na avion Ratnog vazduhoplovstva Italije koji učestvuje u evakuaciji građana iz Avganistana, javlja italijanski list „La stampa“.

ПУЦАНО НА ИТАЛИЈАНСКИ ВОЈНИ АВИОН: Нова драма у Кабулу

Foto printskrin Tviter/Maxar Technologies

Kako se navodi, paljba na transportni avion S-130J otvorena je odmah nakon njegovog poletanja. Prema preliminarnim saopštenjima, pucano je iz teškog automatskog oružja sa položaja van teritorije aerodroma ili sa obližnjeg uzvišenja.

U momentu pucnjave u avionu su se nalazili novinari i 98 civila. Navodi se da nema povređenih. Kako je precizirano, žena-pilot, oficir Ratnog vazduhoplovstva Italije uspela je da brzo izvede hitan manevar i izbegne hice.

Istovremeno, televizija „Rai njuz 24“, pozivajući se na izvore u specijalnim službama, saopštava da hici nisu bili usmereni protiv italijanskog vojnog aviona.

Avion se već prizemljio u Kuvajtu, odakle će nova letelica prevesti putnike za Italiju.

Situacija na aerodromu u Kabulu i dalje je nestabilna. Periodično stižu vesti o pucnjavi, ranjenicima i drugim incidentima. Poslednji događaj je eksplozija koja je odjeknula ispred ulaza na aerodrom. Najmanje 15 osoba je povređeno.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!