RUSIJA POJAČAVA ODBRANU: Vojna baza u Tadžikistanu dobila sisteme „Kornet“ za borbu protiv tenkova, helikoptera i dronova

Novosti onlajn

24. 08. 2021. u 15:52

PARTIJA novih protivtenkovskih raketnih sistema „Kornet“ ušla je u službu u ruskoj vojnoj bazi u Tadžikistanu, saopštila je pres služba Centralnog vojnog okruga Rusije.

РУСИЈА ПОЈАЧАВА ОДБРАНУ: Војна база у Таџикистану добила системе „Корнет“ за борбу против тенкова, хеликоптера и дронова

Poslednje pripreme vojnika za manevre / Foto TASS

- 201. ruska vojna baza stacionirana u Tadžikistanu dobila je partiju savremenih protivtenkovskih raketnih sistema „Kornet“. Novi sistemi predati su artiljerijskim jedinicama ruskih trupa - navodi se u saopštenju.

Sistemi „Kornet“ su predviđeni za uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila i vazdušnih ciljeva, uključujući helikoptere i bespilotne letelice. Raketa se do cilja navodi laserskim zrakom. Maksimalni domet gađanja je 5,5 kilometara, a minimalni 100 metara.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Ruska vojna baza 201. stacionirana u Tadžikistanu najveći je ruski vojni objekat izvan njenih granica. Nalazi se u dva grada – Dušanbeu i Bohtaru. U njoj se nalaze jedinice mehanizovane pešadije, tenkovske, artiljerijske, izviđačke jedinice, jedinice za protivvazdušnu odbranu, jedinice atomsko-biološko-hemijske odbrane i jedinice za vezu.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)