SITUACIJA JE DRAMATIČNA: Bajden najavio obraćanje naciji

Tanjug

16. 08. 2021. u 19:37

PREDSEDNIK SAD će se iz predsedničkog letnjikovca Kemp Dejvida danas vratiti u Belu kuću, kako bi se obratio naciji o evakuaciji američkih državljana iz Avganistana, dan nakon nakon što su talibani preuzeli kontrolu nad Kabulom.

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА: Бајден најавио обраћање нацији

Foto EPA

Bajden će održati govor večeras oko 21.45 sati po srednjoevropskom vremenu, što će biti njegovo prvo javno obraćanje o avganistanskom pitanju u skoro nedelju dana, preneo je AP.

Brzina pada avganistanske vlade i haos koji se stvorio predstavlja najveći izazov otkako je Bajden postao predsednik, a zbog toga bio je predmet kritika republikanaca koji su ga optužili da je podbacio.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je danas da je Avganistan pao brže nego što je američka administracija očekivala i okrivio Avganistance za pad vlade.

- Svakako da je brzina kojom su pali avganistanski gradovi mnogo brža nego što je iko očekivao. SAD ne mogu da daju volju avganistanskoj vojsci da brani svoju demokratiju od talibana. Na kraju dana, mimo činjenice da smo proveli 20 godina tamo i uložili desetine milijardi dolara da im pomognemo, ono što nismo mogli da im usadimo je volju, i oni su ultimativno odlučili da neće da se bore za Kabul, a ni za zemlju - izjavio je Saliven.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi