JEZIVE SCENE POSLE POŽARA: Uništena brda u blizini Marmarisa (VIDEO)

Tanjug

09. 08. 2021. u 15:44

BRDA u blizini turskog odmarališta Marmaris koja su bila pokrivena gustom zelenom borovom šumom uništena su u šumskim požarima koji bukte već dve nedelje.

ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ ПОСЛЕ ПОЖАРА: Уништена брда у близини Мармариса (ВИДЕО)

Foto:Tanjug

Kako navodi agencija Rojters, snimci dronom iz malog primorskog grada Ičmeler od pre i posle, pokazuju velike posledice razaranja, a sada ta ista brda formiraju sablasni, sivo-smeđi pejzaž koji je prekriven crnim panjevima.

U poslednje dve nedelje požari su naneli štetu desetinama hiljada hektara šuma u turskim mediteranskim i egejskim provincijama, od kojih je stradalo osmoro ljudi, dok su hiljade ljudi, uključujući i turiste, bili primorani da pobegnu.

Slična razaranja mogla su se videti pre i posle snimanja dronom sela Bair i primorskog odmarališta Turunč, takođe u provinciji Mugla gde se nalaze i Marmaris i Bodrum.

Opština Mugla saopštila je da je spaljeno 55.000 hektara šuma, što je dvostruko više nego što je izgorelo u celoj Turskoj prošle godine, te da je evakuisano 36.000 ljudi.

Dodaje se da jaki vetrovi, niska vlažnost i temperature iznad 40 stepeni doprineli su širenju požara, u čijem gašenju je učestvovalo 15 aviona, 64 helikoptera i 5.250 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)