MIGRANTI NAGRNULI NA AUSTRIJU: Dramatično povećan broj zahteva za azil u prvoj polovini godine

I.S.

06. 08. 2021. u 12:58

BROJ zahteva za azil u Austriji, dramatično se povećao u prvoj polovini ove godine. Evidentirano je 10.518 podnetih molbi, što je najveći broj tokom prvog polugodišta, još od 2017.godine. U poređenju sa istim periodom prošle godine, broj zahteva je porastao za čak 85,9 odsto!

МИГРАНТИ НАГРНУЛИ НА АУСТРИЈУ: Драматично повећан број захтева за азил у првој половини године

Foto: Printskrin/Twitter/@TheLocalAustria

Naročito zabrinjava što su maloletnici su podneli 1.170 molbi za dobijanje azila. Oni su u ovu zemlju došli bez roditelja, a 69 od njih je mlađe od 14 godina. Kod starijih maloletnika na čelu liste su Avganistanci, dok je kod mlađih od 14 godina najviše Sirijaca.

Poređenja radi, pre jedne decenije, u prvoj polovini godine, bilo je podneto 5.810 zahteva, a 2015., na vrhuncu migrantske krize oko 28.500.

Više od 80 odsto ovogodišnjih zahteva podneli su muškarci, a na vrhu liste zemalja porekla su Sirija i Avganistan. Čak više od 6.200 podnosilaca molbi za dobijanje azila je ili iz Sirije ili Avganistana, pri čemu Sirijci imaju dobre izglede da dobiju "zaštitu" u Austriji, dok se kod Avganistanaca svega jedna trećina molbi rešava pozitivno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)