ISTORIJA IZ VUHANA SE PONAVLJA? Grad iz kojeg je krenula pandemija testira svih 11 miliona stanovnika na kovid

Tanjug

03. 08. 2021. u 09:50

KINESKI grad Vuhan, gde se korona virus prvi put pojavio krajem 2019. godine, ponovo će testirati sve stanovnike nakon što je otkriveno nekoliko novih slučajeva zaraznije delta varijante.

ИСТОРИЈА ИЗ ВУХАНА СЕ ПОНАВЉА? Град из којег је кренула пандемија тестира свих 11 милиона становника на ковид

Foto. EPA

Tri nova slučaja zaraze potvrđena su u ponedeljak u gradu od 11 miliona stanovnika, nakon što se delta soj pojavio prošlog meesec na istoku zemlje, a poslednji slučajevi kovid 19 u Vuhanu zabeleženi su pre toga u maju prošle godine.

- Grad pokreće hitno testiranje svih stanovnika- objavio je Li Ćijang, zvaničnik gradske uprave, na konferenciji za novinare.

Prema vlastima novi slučajevi u Vuhanu, zajedno sa infekcijama u obližnjim gradovima Ðanžou i Huangan od subote, povezani su sa slučajevima koji su pronađeni u gradu Huaian u provinciji Ðangsu.

U Kini od proleća prošle godine gotovo da nema slučajeva zaraze, ali se poslednjih nekoliko nedelja beleže novi, a danas je prijavljeno 90 novozaraženih, od kojih je 61 slučaj lokalnog prenosa virusa.

Tokom jula, najmanje 300 infekcija potvrđeno je u celoj zemlji, a vlasti Pekinga pozvale su stanovnike da ne napuštaju grad osim u hitnim slučajevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEZIVA FOTOGRAFIJA: Pronađena u blizini pravoslavne crkve u Vinkovcima - Srbi obešeni o drvo (FOTO)