IZGRAĐENO 99 POSTO GASOVODA: „Severni tok 2“ biće završen u avgustu

Novosti onlajn

28. 07. 2021. u 15:12

GASOVOD „Severni tok 2“ će biti dovršen u avgustu, moguće je da će biti pušten u rad već ove godine, izjavio je direktor austrijske kompanije „OMV“ Rajner Zele.

ИЗГРАЂЕНО 99 ПОСТО ГАСОВОДА: „Северни ток 2“ биће завршен у августу

Gasovod "Severni tok 2" pušta se u rad u avgustu / Arhiva

- Šef kompanija 'Nord strim 2 AG' rekao je da će radovi biti građevinski završeni krajem avgusta. Stoga verujemo da će gas možda biti pušten ove godine - rekao je Zele na pres-konferenciji kompanije.

Prema navodima operatora projekta „Nord strim 2 AG“, izgrađeno je 99 odsto gasovoda „Severni tok 2“ .

Brod „Akademik Čerski“ je u potpunosti završio sa svojim radovima, a barža za polaganje cevi „Fortuna“ nastavlja da radi na završnom delu, dodaje se u saopštenju.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

Protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bori Ukrajina, koja se plaši da će izgubiti prihode od tranzita ruskog gasa, kao i brojne evropske zemlje, uključujući Poljsku, Letoniju i Litvaniju, a takođe i Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024