"PREPLAŠEN SAM ZA SAD": Kongresmen i bivši lekar Bele kuće brine za predsednika Bajdena

Novosti online

26. 07. 2021. u 00:20

KONGRESMEN Roni DŽekson, bivši zvanični lekar Bele kuće, rekao je da je "preplašen za SAD", posle nedavnog katastrofalnog nastupa DŽoa Bajdena, i zapitao se javno ima li glavnokomandujući američke vojske kognitivni kapacitet da bude na vlasti ceo mandat.

ПРЕПЛАШЕН САМ ЗА САД: Конгресмен и бивши лекар Беле куће брине за председника Бајдена

Foto: Peter Klaunzer/Keystone via AP, Pool

- On je totalno izgubljen! - tvitnuo je DŽekson u subotu, zajedno sa video klipom, u kojem se vidi kako Bajden na veoma čudan način odgovara na pitanje reportera o budućnosti finansiranja policije, rekavši da ga Republikanci optužuju da "isisava krv iz dece".

- Potreban mu je kognitivni pregled ODMAH - napisao je DŽekson.

Bajdenov nastup koji je u sredu uveče prenosio CNN izazvao je salvu ismejavanja na društvenim mrežama: on je u njemu govorio pogrešno o efikasnosti vakcina protiv korone, govorio je o pomaganju deci "da saznaju da li na Mesecu postoji čovek ili da li su vanzemaljci ovde među nama", i zbunio publiku sa pominjanjem opskurnih teorija zavere.

- Mislim, ideja da demokrati ili da Bajden skriva ljude i da isisava krv deci i - ne, ozbiljan sam - rekao je Bajden i iz publike dobio gomilu začuđenih pogleda.

U jednom trenutku predsednik SAD je počeo da mrmlja nepovezano, dok je pokušavao da priča o procesu odobravanja vakcine.

Ranije ovog meseca, Bajden je bio primoran da se oslanja na zabeleške kad je odgovarao na pitanje novinara u Mičigenu.

- Ovo je sada pitanje nacionalne bezbednosti. Mislim da će on ili da da ostavku - ubediće ga da se povuče sa mesta predsednika u bliskoj budućnosti zbog medicinskih razloga, ili će morati da iskoriste 25. amandman da se otarase ovog čoveka - rekao je DŽekson Šonu Henitiju.

Prošlog meseca je DŽekson, koji je služio kao lični lekar i Donalda Trampa i Baraka Obame, zajedno sa desetak republikanskih kongresmena tražio od Bajdena da se podvrgne kognitivnom testu, kao što je učinio Tramp dok je bio u Beloj kući - i da javno objavi rezultate.

"Američki narod zaslužuje punu transparentnost kad je reč o mentalnim kapacitetima njihovog najvišeg izabranog lidera", pisalo je u zahtevu.

- Ja stalno govorim da će ovo stalno da se pogoršava. I pogodite šta: gledamo uživo da se upravo to događa - rekao je DŽekson.

(NJu Jork post)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)