RUSIJA NASTAVLJA DA SE OSLOBAĐA DOLARA: Sa 96 milijardi smanjen na četiri

Novosti onlajn

17. 07. 2021. u 08:09

ULAGANjE Rusije u američke državne obveznice u maju smanjeno je za oko 150 miliona dolara – do 3,8 milijardi dolara, pokazuju podaci Ministarstva finansija SAD.

РУСИЈА НАСТАВЉА ДА СЕ ОСЛОБАЂА ДОЛАРА: Са 96 милијарди смањен на четири

Foto: Depositphotos

Ruski portfelj iznosio je 3,805 milijardi dolara naspram 3,957 milijardi dolara iz aprila i 3,976 milijardi iz marta, kada su ulaganja smanjena za 30 odsto.

- Rusija se ne nalazi među najvećim držateljima američkog državnog duga, nakon što je počela da rasprodaje svoj portfelj koji je 2018. godine iznosio 96 milijardi dolara.

Ruske vlasti su više puta ukazale da SAD svojom politikom sankcija potkopavaju poverenje prema dolaru, usled čega smanjuju ulaganja rezervi u američki državni dug, a u isto vreme povećavaju transakcije u spoljnoj trgovini u rubljama i drugim valutama.

Početkom jula, ministarstvo finansija je izvršio operaciju, izbacivši u potpunosti dolar iz Fonda nacionalnog blagostanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi