OGLASILA SE POTPREDSEDNICA AMERIKE: Kamala Haris otkrila o čemu je razgovarala sa Angelom Merkel (FOTO)

Tanjug

15. 07. 2021. u 20:21

AMERIČKA potpredsednica Kamala Haris objavila je na Tviteru, posle razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Vašingtonu, da će, zajedno sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, raditi na produbljivanju američko-nemačkog partnerstva.

ОГЛАСИЛА СЕ ПОТПРЕДСЕДНИЦА АМЕРИКЕ: Камала Харис открила о чему је разговарала са Ангелом Меркел (ФОТО)

Foto: EPA

Haris je navela da je sa Merkel razgovala o brojnim temama.

- Razgovarale smo o jačanju demokratskih institucija i transatlantskog odnosa, kao i odgovoru na zajedničke izazove poput zdravstva i klime" - precizirala je Haris.

Merkel se tokom svoje poslednje zvanične posete Vašingtionu pridružila Haris na doručku, pre sastanka sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

Haris je pohvalila "izvanrednu karijeru" nemačke kancelarke, a Merkel je rekla da je oduševljena što ima priliku da se sretne sa prvom ženom potpredsednicom SAD, preneo je AP.

Merkel, koja je tokom skoro 16 godina mandata sarađivala sa četiri američka predsednika, potom je u Beloj kući dočekao Bajden.

- Poseta će afirmisati čvrste i trajne bilateralne veze između SAD i Nemačke - saopštila je Bela kuća, uoči posete nemačke kancelarke.

Kako je navedeno, dvoje lidera razgovaraće o brojnim temama, među kojima su klimatske promene, pandemija Kovida-19, rešavanje bezbednosnih i regionalnih izazova, kao i ugroženosti demokratije širom sveta.

Očekuje se, kako prenosi Glas Amerike, da će Bajden i Merkel razgovarati o izgradnji gasovoda Severni tok 2, kojim će se prirodni gas transportovati iz Rusije u Nemačku, projektu kom se protivi Vašington.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna