DEVOJČICA (12) SPASILA ŽIVOT TURISTI U GRČKOJ: Onesvestio se i potonuo, mala heroina odmah pritrčala u pomoć

Novosti online

15. 07. 2021. u 18:33

LETOVANjE u Grčkoj moglo je jednom turisti da se pretvori u jezivu tragediju pošto je tokom plivanja na Kasandri izgubio svest u vodi i počeo da se davi.

ДЕВОЈЧИЦА (12) СПАСИЛА ЖИВОТ ТУРИСТИ У ГРЧКОЈ: Онесвестио се и потонуо, мала хероина одмах притрчала у помоћ

Foto: Fejsbuk/Live from Greece

Na sreću, u pomoć mu je prva pritrčala dvanaestogodišnja devojčica Lemonija koja mu je zajedno sa lekarima i meštanima pružila prvu pomoć i spasila život.

Čim je videla da se muškarac davi u vodi Lemonija je zajedno sa grupom ljudi uletela u vodi i izvukla plivača bez svesti na obalu. Kako javljaju grčki mediji, neustrašiva devojčica je uz pomoć okupljenih meštana okrenula davljenika na bok kako bi mu u tom položaju oslobodila disajne puteve.

Do dolaska Hitne pomoći Lemonija je sa svojim ocem Kleantesom brinula o stanju muškarca, a za svaki slučaj imala je kod sebe i defibrilator.

Kolima Hitne pomoći davljenik je prevezen u obližnju bolnicu na Halkidikiju i svi se na čelu sa Lemonijom nadaju da će se u potpunosti oporaviti, objavljeno je na fejsbuk stranici "Live from Greece".

- Bilo je super. Nisam se ni malo uplašila. Znala sam da moram da pomognem – rekla je posle incidenta Lemonija.

Inače, hrabra devojčica prošla je kurs za pružanje prve pomoći grčke organizacije "Deca spasavaju živote". Pored toga, šampion je u tekvondou, svir aklavir i saksofon i govori čak četiri jezika.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVO JE MUŽ KOJI JE UBIO ŽENU I DETE, PA SEBE: Tragedija koja je ostavila Pančevo bez reči (FOTO)