UTICAJ UBLAŽAVANJA KORONA MERA NA TURIZAM: Promet putnika na grčkim aerodromima 13 puta veći nego u junu

Tanjug

15. 07. 2021. u 18:25

VAZDUŠNI saobraćaj u Grčkoj snažno je uzleteo u junu nakon što je vlada u maju ublažila korona mere ograničenja putovanja uoči početka glavne letnje turističke sezone, pokazali su današnji podaci grčkih vlasti za civilno vazduhoplovstvo.

УТИЦАЈ УБЛАЖАВАЊА КОРОНА МЕРА НА ТУРИЗАМ: Промет путника на грчким аеродромима 13 пута већи него у јуну

Foto EPA

Broj putnika na međunarodnim dolascima na aerodromima skočio je za više od 13 puta u junu na 1.181.771 osoba, sa samo 87.481 putnika u isom mesecu 2020. tokom prvog talasa pandemije korona virusa, prema podacima vazduhoplovnih vlasti, prenosi Rojters.

Grčka, u kojoj otprilike petina ekonomske proizvodnje dolazi iz turističkog sektora, pretrpela je prošle godine ogroman pad poseta turista za čak 75 posto u odnosu na 2019, usled mera ograničenja kretanja koje su desetkovale međunarodna putovanja.

Ove godine, kako su se kampanje vakcinacije u Grčkoj i mnogim drugim zemljama pojačale, vlada očekuje rast broja posetilaca od 50 procenata u odnosu na nivo zabeležen 2019. godine, kada je ta zemlja dočekala rekordnih preko 30 miliona turista.

Ukupan promet na grčkim aerodromima u prvoj polovini ove godine bio je za 2,8 odsto manji nego u istom periodu 2019, pokazuju brojke uprave za civilno vazduhoplovstvo, dodaje Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba