FESTIVAL POSTAO NOVO ŽARIŠTE: Zaraženo gotovo 1000 ljudi u Holandiji, svi imali "kovid potvrde"

Novosti onlajn

14. 07. 2021. u 16:51

GOTOVO hiljadu posetilaca zarazilo se korona virusom na dvodnevnom muzičkom festivalu Verknipt u holandijskom gradu Utrehtu.

ФЕСТИВАЛ ПОСТАО НОВО ЖАРИШТЕ: Заражено готово 1000 људи у Холандији, сви имали ковид потврде

Foto: Depositphotos

Festival je dnevno imao oko 10 hiljada posetilaca. 

Prema podacima lokalne zdravstvene službe, prvog dana festivala, 3. jula, zaraženo je 448 posetilaca, dok je idući dan registrovano još 516 novih slučajeva, navodi Spiegel. 

- Nadamo se da smo sada na vrhuncu, kazala je portparolka Ministarstva zdravlja Lidija van der Mer koja očekuje da bi se broj slučajeva ipak mogao povećati narednih dana. 

Organizatori festivala pridržavali su se, prema informacijama lokalne zdravstvene službe, svih epidemioloških uputa i mera. Tako su, na primer, svi posetioci morali pokazati potvrdu da su negativno testirani, vakcinisani ili da su se oporavili od prethodne infekcije korona virusom. 

(Večernji)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku