VLADA JUŽNE AFIKE: Nije uvedeno vanredno stanje, uhapšen bivši predsednik, u neredima privedeno 750 ljudi

Tanjug

13. 07. 2021. u 12:16

MINISTARKA odbrane Južnoafričke Republike Nosivive Mapisa-Nkakula izjavila je danas da još nije proglašeno vanredno stanje, u jeku širenja nasilnih protesta izazvanih hapšenjem bivšeg predsednika Džejkoba Zume.

ВЛАДА ЈУЖНЕ АФИКЕ: Није уведено ванредно стање, ухапшен бивши председник, у нередима приведено 750 људи

Foto: EPA

Zvaničnici južnoafričkih službi bezbednosti potvrdili su ranije danas da vlada radi na tome da zaustavi dalje širenje nasilnih protesta i upozoravaju građane da im neće biti dozvoljeno da se "rugaju demokratskoj državi", prenosi Rojters.

-Nikakva nesreća ili lični razlozi ne daju za pravo našim građanima da pljačkaju, uništavaju imovinu i rade šta i kako hoće kršeći zakon, upozorio je ministar unutrašnjih poslova Beki Sele na konferenciji za novinare.

Potvrdio je da je do sada tokom intervencija snaga reda zbog nasilja na protestima uhapšeno 757 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)