KASTROV NASLEDNIK OKRIVIO AMERIKANCE: Dijas-Kanel o sankcijama koje zagorčavaju život narodu na karipskom ostrvu

Tanjug

12. 07. 2021. u 17:13

KUBANSKI predsednik Migel Dijas Kanel okrivio je američke sankcije, koje su pooštrene poslednjih godina, za ekonomske nedaće u njegovoj zemlji poput nestašice lekova i nestanak struje, koje su proteklog vikenda podstakle neuobičajene proteste.

КАСТРОВ НАСЛЕДНИК ОКРИВИО АМЕРИКАНЦЕ: Дијас-Канел о санкцијама које загорчавају живот народу на карипском острву

Foto: Jutjub/United Nations

Predsednik je u televizijskom obraćanju naciji ponovo stao u odbranu prava naroda da brani sopstveni sistem, prenosi agencija Rojters.

Hiljade Kubanaca izašle su u nedelju na ulice širom zemlje tražeći ostavku predsednika Dijasa Kanela, uzvikujući "sloboda", što Rojters ocenjuje kao "najveće antivladine proteste u komunističkoj zemlji u prethodnih nekoliko decenija".

Protesti su izbili usled najgore ekonomske krize još od raspada Sovjetskog Saveza, bivšeg saveznika Kube, ali i rekordnog broja obolelih od korona virusa, i ljudi dižu glas zbog nedostatka osnovnih namirnica, kršenja civilnih sloboda i načina na koji se vlast bori protiv pandemije, navodi britanska agencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)