PUTIN KONAČNO REKAO SVE O ODNOSIMA SA UKRAJINOM: "To je zamisao sovjetske ere, stvorena na štetu Rusije"

Novosti online

12. 07. 2021. u 16:38

PREDSEDNIK Ruske Federacije Vladimir Putin je napisao članak o istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca, koji je objavljen na sajtu Kremlja.

ПУТИН КОНАЧНО РЕКАО СВЕ О ОДНОСИМА СА УКРАЈИНОМ: То је замисао совјетске ере, створена на штету Русије

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Depositphotos

Putin je obećao tokom poslednje direktne linije sa građanima da će napisati analitički tekst o odnosima Rusije i Ukrajine, gde će izneti svoj stav o napetim odnosima dve zemlje, prenosi RIA Novosti.

On je naglasio da ruski i ukrajinski narod smatra jednom celinom, i izrazio je nadu da će građani obe zemlje pročitati njegov članak.

- Želeo bih odmah da naglasim da zid koji je nastao poslednjih godina između Rusije i Ukrajine, između delova, zapravo jednog istorijskog i duhovnog prostora, doživljavam kao veliku zajedničku nesreću i kao tragediju. To je pre svega posledica naših sopstvenih grešaka napravljenih u različitim periodima. Ipak, to je i rezultat svrsishodnog rada onih sila koje su uvek težile da potkopaju naše jedinstvo. Formula koju su primenili poznata je od pamtiveka: zavadi pa vladaj. Ništa novo. Otuda pokušaji da se igra na nacionalno pitanje, poseje nesloga među ljudima - napisao je Putin.

Ruski predsednik je podsetio da Rusija ne samo što je priznala Kijev, već je mnogo učinila da Ukrajina postane nezavisna zemlja.

- Moderna Ukrajina je u potpunosti zamisao sovjetske ere. Znamo i sećamo se da je u velikoj meri stvorena nauštrb istorijske Rusije. Dovoljno je uporediti koje su se zemlje ponovo ujedinile sa ruskom državom u 17. veku i sa kojim teritorijama je Ukrajinska SSR napustila Sovjetski Savez - napisao je Putin, aludirajući na Krim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!