RUSKI NEVIDLJIVI UBICA UPLAŠIO BRITANCE: Podmornica pratila udarnu grupu nosača aviona, podignuti helikopteri

Novosti online

10. 07. 2021. u 08:49

RUSKA podmornica pratila je udarnu grupu britanske Kraljevske mornarice u Sredozemnom moru, tvrdi "Dejli telegraf".

РУСКИ НЕВИДЉИВИ УБИЦА УПЛАШИО БРИТАНЦЕ: Подморница пратила ударну групу носача авиона, подигнути хеликоптери

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

To se dogodilo četiri dana nakon incidenta sa brodom „Defender“ kod obala Krima, navodi list. Britansko Ministarstvo odbrane nije ni potvrdilo ni demantovalo ove navode.

Britanski list pretpostavlja da se radi o podmornici tipa „Varšavjanka“.

Prema informacijama „Dejli telegrafa“, za potrebe potrage za podmornicom biti su aktivirani helikopteri „Merlin Mk2“. Oni su ispustili radio-hidroaktustične bove pretpostavljajući da podmornica prati nosač aviona „Kraljica Elizabeta“.

Jedan od helikoptera je poleteo sa tog nosača aviona a drugi sa pomoćnog broda „Fort Viktorija“.

Britansko Ministarstvo odbrane nije potvrdilo pisanje medija, ali je saopštilo da se za zaštitu udarne grupe primenjuju „odlučne mere“.

Rusko Ministarstvo odbrane nije komentarisalo ove navode.

Incident u Crnom moru

Britanski razarač „Defender“ je 23. juna ušao tri kilometra u teritorijalno more i prešao rusku granicu u području rta Fiolent na Krimu. Ruski granični brod je ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M izveo upozoravajuće bombardovanje u pravcu kretanja broda. Britansko Ministarstvo odbrane i vladin kabinet tvrde da nije pucano na razarač i da se on nije nalazio u ruskim teritorijalnim vodama.  

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja